Wie is Lucra Support

Bachelor of social work

Bachelor of social work

Mijn naam is Ramon Lucas, 29 jaar. Ik heb het altijd fijn gevonden om mensen te helpen en advies te geven waardoor men gelukkiger kon zijn en alles uit het leven te halen. Ik heb besloten dat ik van deze passie mijn beroep wilde maken. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de deeltijd opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening bij de Han in Arnhem. Tijdens mijn stage heb ik kennis gemaakt met de verschillende werkvelden o.a schoolmaatschappelijk werk, woningbouwcorporaties en wijkteams vanuit de gemeente Nijmegen. Ook heb ik inmiddels 7 jaar ervaring in de zorg waar ik adl- assistentie verleen bij clienten met een lichamelijke beperking. Ik heb gemerkt dat ik vooral de diversiteit van het maatschappelijk werk leuk vind en dat is ook de reden dat ik in 2015 Lucra Support heb opgericht. Lucra Support richt namelijk op zowel particulieren als bedrijven/ organisaties onderverdeeld in ondersteuning bij Zorg & Welzijn als ondersteuning bij Wonen & Leefbaarheid.

Op het gebied van Zorg & Welzijn wil ik graag mensen ondersteunen bij problemen waar men tegen aan kan lopen in de huidige maatschappij. Denk hierbij aan ondersteuning als coaching, begeleiding, advies en informatieve hulpverlening. Dit kan ingezet worden bij o.a.finaciele problemen, pijnklachten en psychosociale problemen als stress, burnouts, faalangst etc.

Op het gebied van Wonen en Leefbaarheid wil ik bedrijven/organisaties als woningcorporaties en wijkteams graag ondersteunen bij het voorkomen of oplossen van problemen rondom woonoverlast en het vegroten van de leefbaarheid. Maar uiteraard ben ik ook inzetbaar voor ondersteuning van particulieren die problemen hebben op het gebied van wonen. Met mijn ervaring als sociaal woonconsulent binnen een woningcorporatie en met mijn achtergrond als maatschappelijk werker probeer ik zo veel mogelijk mee te gaan met de nieuwe stijl en ontwikkelingen en te werken vanuit een systeemgerichte benadering met oog voor empowerment. Activiteiten die ik daarbij inzet en waar mijn sterke punten liggen zijn het uitvoeren van onderzoek, advies geven, conflictbemiddeling, bemoeizorg en het ondersteunen participatie activiteiten.

Onderstaand een kort artikel van mijn werkzaamheden bij Portaal:

Ramon Lucas, sociaal beheerder

‘Zzp’er én parttime bij Portaal: ideale combinatie’

thumbnail_FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 

 

“Als sociaal beheerder moet je stevig in je schoenen staan. Je hebt te maken met mensen die boos en geëmotioneerd zijn omdat ze vaak al langere tijd in een vervelende situatie zitten. Sommige huurders kampen met geldproblemen en betalen hun huur maanden niet. Anderen ervaren ernstige overlast in hun buurt, met alle stress die dat oplevert. Voor mij is het geen probleem om dagelijks met andermans problemen geconfronteerd te worden. Ik slaap er niet slecht van. Meestal lukt het een oplossing te vinden, soms zelfs voor ingewikkelde zaken die al jarenlang spelen. Daar krijg ik enorm veel energie van.”

Flexibel werken

“Als zelfstandig maatschappelijk werker ben ik zo’n 20 uur per week aan het werk voor verschillende instanties. Het leek mij prettig om dat te kunnen combineren met een parttime functie in loondienst. Bij Portaal bleek dat mogelijk: ik ben sinds een paar maanden twee dagen per week sociaal beheerder bij Portaal Eemland. Het is heel goed te combineren met mijn werk als zzp’er, omdat ik daarin redelijk flexibel ben. Moet ik een keer buiten mijn officiële werkdagen voor Portaal aan de slag, dan kan ik dat meestal goed regelen. En andersom geeft Portaal mij ook mogelijkheid mijn tijd flexibel in te delen.”

www.portaal.nl.